DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

SİMAV SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Yüksekokulumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında öğrenimine başlamıştır. Tıbbı Hizmetler ve teknikleri Bölümü Tıbbı Laboratuvar Teknikerliği Programı için ek kontenjanla 30 öğrenci alınmıştır.

Yüksekokulumuzda önümüzdeki yıllarda yeni açılacak programlar;

• Optisyenlik Programı,
  • Yaşlı Bakımı Programı,
  • Ortopedik Protez ve Ortez Programı’dır.

Yüksekokulumuzda 3 derslik, 1  Eğitim ve araştırma amaçlı donanımlı Tıbbi Laboratuvarımız mevcuttur.

Tıbbı Laboratuvar Teknikerliği Programı kadrosunda  3 Öğretim Görevlimiz bulunmaktadır. Ayrıca  özel uzmanlık alanı bilgisi gerektiren derslere her bir alandan Öğretim Üyeleri ve öğretim görevlileri görevlendirilmekte ve programımızda üst düzeyde eğitim-öğretim verilmektedir.

Temel dersler için ek olarak Üniversitemizin Rektörlüğe bağlı birimlerinden öğretim üyeleri ve okutman görevlendirmeleri yapılmaktadır.

Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda öğrenim gören öğrenciler Teorik dersleri ve Laboratuvar uygulamalarını Dumlupınar Üniversitesi Simav Muradınlar Kampüsü Ecz. Süleyman Oğuz AKIN Eğitim Bloğundaki dersliklerde ve mesleki uygulama laboratuvarında yapmaktadırlar. Dönem içi Mesleki Uygulamalarını ve Stajlarını yapabilecekleri Doç. Dr. İsmail KARAKUYU Simav Devlet Hastanesi, Halk Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezleri bulunmaktadır.

Meslek Yüksekokulumuz, ilçe merkezine 5 km mesafedeki Muradınlar Mahallesindedir. Ayrıca yemekhane, kafeterya, kütüphane, bilgisayar laboratuvarları, açık Voleybol, Basketbol, Futbol sahası ve kapalı spor salonları ile modern bir kampüs alanı içerisinde bulunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, Salı